Slovenska pretepaska ranking lestvica

Printable Version | Send to Friend
Subscribe | Add to Favorites
New Topic New Reply
Author: Subject: SM_Štrumf (Žanga) vs kekken3 (Yunsung)
kekken3
Mod-erator

Posts 4511
Registered 13.12.2003
Location Piran
Member Is Offline

Mood: Magnetic!

posted on 24.3.2004 at 03:34 Edit Post Reply With Quote
SM_Štrumf (Žanga) vs kekken3 (Yunsung)

Na glavni strani sta dva nova posnetka. Prihajata iz skupka šestih, ki smo jih posneli na "pripravah", dan pred bolonjskim turnirjem. Žal je vseh šest nastalo, ko mi je kocentracija kar orenk padla (ves čas je bilo izenačeno, potem pa, ko smo začeli snemat, je najprej nonstop zvonil GSM, nato pa sta še uletela ke_kit in Jabawack... )... Boh, tako da sem v vseh šestih hitro luznu. No, vsaj tako sem se jih spominjal, a sedaj, ko sem jih našel (moj Hard Disk je đungla - 80 gigabajtov đungle), sem videl, da jih nekaj sploh ni za odmet. V prvemu, se mi zdi, da je še posebej dobra igra, z res minimalnim številom napak - ki so vse odločale. Drugi je malo bolj na juhuhu, z mano, ki se sploh več ne 2G sklanjam po 3A,K ampak kar ponosno kasiram non-CHje, falim veliko prilik za garantiran damage, pa tudi kar nekaj drugega brezbrižnega mashanja je, žal..., A vseeno, fajt niti ni napačen... No ja, če že ne drugo, je mogoče zanimivo predvsem v prvem pogledat Yunsunga, ki igra za spremembo zelo varno (kolikor je pač to z Yunsungom mogoče) in ne poskakuje in AutoGi-ja vse živo... Aja, in ne 0wna.

No ja, meni so se zdeli kul.

Yunsung technical mumbo-jumbo:
Zanimivo je tudi bilo, kako smo se v vseh Žanga vs Yunsung igrah učili specifičnih strategij in protistrategij. Najprej jaz hudo grdo zlorabljam prehode v CR, iz katerega z A+B autoGI-jam karkoli mi Junior in Štrumf spustita. Nato odkrijeta, da me lahko vedno po prehodu v CR zadaneta z 2K, saj na to autoGI ne deluje. Nato jaz začnem uporabljati CR 8K, s katerim preskočim Žangin 2K in jo po pristanku udarim. Nato Štrumf hinavc začne vedno delati 3A,K, tako da jaz sicer 3A preskočim, a me zadane K. To mislim, da se pojavlja v drugem fajtu. Itak pa bi tudi jaz lahko še naprej gruntal nove fore... Če že ne drugo, pač kasiram 3A, naredim 2G "bug", se tako umaknem in imam zastonj B,B ali 2B,B.

Maja, opcij je itak ogromno, a pred turnirjem je pomembno, da si vedno zapomniš tiste, ki nasprotnika najprej zadanejo, če on odreagira po "defaultu". V bologni sem jaz žal mnogokrat kr nekaj skakal ko en lolek iz CRja, medtem ko me je folk recimo čisto lepo obstreljeval z naivnimi 3Bji, ki bi jih lahko vse poautogijal, a sem zaradi preveč istih trening iger proti Evil Bruderjem storil prav napako, da sem se oddaljil od začetne zmagovalne strategije... Doh, dejanski napredek v SC2 je pogosto lahko tako neoprijemljiva zadeva...

Nasloph pa se proti kvazi-optimalnim 10-frame Žangam lepo naučiš, kaj je zares varno in kaj je zares punishable... V prvem filmčku sem prav uspel do konca dojeti, da 33A,B, ko prvi 33A zgreši ni varen pod nobenim pogojem. Žal, neglede na to, ali delayamo drugi B v [B] ali ne, lahko dober nasprotnik vedno sidestepa in kaznuje. Kvečjemu se zgodi, da če ga zakasnimo, se nasprotnik še toliko lažje pripravi na nas kaznovanje. Tako da vedno več opažam, da je v primeru, da opazimo, da je prvi 33A falil, celo dobro, če sploh ne naredimo naslednjega B. Sicer bo recovery grozen, a vsaj nasprotnik bo v glavnem toliko časa čakal na drugi [B], da ko bo videl, da dejansko ne bo prišlo nič, bomo ponavadi že varni. Heck, koga lahko še presenetimo s hitrim 11K... No ja, a spet je tu tuirnirsko vodilo... Najprej naredi ene tri nezakasnjene 33A,B. Če nasprotnik zna samo blokat in mu ne pade na pamet, da bi stepal, je dovolj, da samo abusamo 33A,B za lahko zmago. Šele ko začne stepat, takrat gremo po druge opcije... Ajajaj, ko bi to le upošteval v Bologni...

Mah, what doesn't kill kill a man makes him stronger.

[Edited on 24.3.2004 by kekken3]

Prispevek za dva nova monitorja

FRIENDS DON'T LET FRIENDS PLAY ONLINE

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member This User Has MSN Messenger
kerber
Kosmati Medvedek

Posts 664
Registered 18.12.2003
Member Is Offline

Mood: Ice car rider

posted on 25.3.2004 at 12:26 Edit Post Reply With Quote
Heh kekken ob ogledu prvega filmčka kr nism mogu vrjet, da si zgubu drugo rundo, ampak dobr se zgodi. Ampak to da sem vidu neki practice session GI-jev proti koncu mi je pa zgledal neki sumljivo, ali je to pač Tenshijev tech napadanja po GI-ju, ne nujno po našem, al ste ugotovil, da sta že imuna na post-GI igro in raje kar štihata v nedogled.
Sem pa opazu, da si začel zlorabljat Auto-GI z K,K kar ti je enkrat celo uspel. Sploh nisem vedel, da lahko še delaš karkoli, zdaj je pa res že skrajni cajt, da se zadeve priučim. Opazt je tud novost in sicer WS K, ki ga prej sploh nisi uporablu in pa seveda noro stajliš CR 4,4 izmikanje nizkim udarcem.
Aja še uradna vest iz LJ, če ne boste skos pr Jabi je čez dva tedna opcija Kerber`s placa. Sam tko za informacijo, bom pa vsekakor probu kej z Galkotom pridt pogledat.

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
Galko
GOD OF CHEESE

Posts 1137
Registered 17.12.2003
Location Ljubljana
Member Is Offline

Mood: Failing at piano drumming, wooho

posted on 25.3.2004 at 13:43 Edit Post Reply With Quote
kekken, dej prosim razloži, kako točno je s tem 2G post-GI hroščem. Ker se mi zdi, da ti stvar lahkjo kar precej pomaga... tnx
Jabawack
Training Dummy

Posts 464
Registered 12.12.2003
Location Koper
Member Is Offline

Mood: Screaming !

posted on 25.3.2004 at 13:53 Edit Post Reply With Quote
Ko si v kakem stanceu - npr. Nightmare 3[B], lahko ob prejetem udarcu stisneš 2B in bo iz stancea prešel takoj v blok, seveda je treba pravilno tempirati... Ne vem kako je točno pri drugih likih, ma mislim, da ima vsak kaj takega...

Or am I a stick retard or the stick is broken

View User's Profile E-Mail User Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member This User Has MSN Messenger
..::Macro::..
Aggro-Puppy

Posts 406
Registered 17.12.2003
Location Ljubljana
Member Is Offline

Mood: Jaz in Magnetov infinite

posted on 25.3.2004 at 14:48 Edit Post Reply With Quote
Ce prav mislim...ma Talim, ko je obrnjena s hrbtom proti sovragu, tudi tako stvar...in sicer stisnes B+K pa je GI in poke-inthe-tummy!

MvC2 is imperfect just cuz there's no C.Viper.

Relix: " Ma kaaa no....a zj se morm jst učit baitat, al kaaaaa?" =win

kekken3
Mod-erator

Posts 4511
Registered 13.12.2003
Location Piran
Member Is Offline

Mood: Magnetic!

posted on 25.3.2004 at 17:32 Edit Post Reply With Quote
4A+B
Vsestranskost autoGI-ja se skriva v zelo dobrem oknu - 1-6. To, da začne pri prvem frejmu pomeni, da lahko z njim upravljamo popolnoma na reakcijo. A ker je to še vedno težko, saj deluje le na vrtikalne udarce, je dobra uporaba še nekje - med nasprotnikovimi zaporedji. Nemalo je zaporedij, kjer smo po ubranjenem prvem udarcu nasprotniku prisiljeni braniti vsaj še enega. Če je med dvemi udarci dovolj velika luknja, potem itak pride v poštev tudi GI, a kader je ta luknja zelo majhna, je izvedba GI-ja kar zahtevno opravilo, povrhu pa tudi po uspelem GI-ju še ni garantiranega damega. 4A+B pa blesti prav v mnogih takih primerih, saj pogosto zadostuje, da v pričakovanju na naslednji vertikalni udarec držimo nazaj in stiskamo A+B. Po uspehu pa, kot si opazil imamo skoraj vedno na voljo tudi KK. Ta zadane skoraj vedno, z držanjem 6 pa preidemo v CR, iz katerega lahko poskusimo v jugle spraviti še CR B. Ta zna biti, odvisno od tega, kako pozno ga naredimo, bolj ali manj zanesljiv. Če ga naredimo čisto na koncu (a ne prepozno), je skoraj garantiran. Poleg tega pa ima CR B še hinavski dodatek, da tu pa tam kar pobere nasprotnike med kotaljenjem vstran ali nerodnem pobiranju in nam omogoče še en lep juggle.

WS K
Glede udarca WS K; ja, uporabljam ga vse več, predvsem po zaslugi izjemne hitrosti - i13. Sicer je bolj smešno, a to je tudi daleč najhitrejši Yunsungov mid udarec. Vse ostalo je i15+ in veliko bolj opazno. Poleg tega pa smo v primeru counterhita kar dobro nagrajeni, saj imamo garantiran 33[B] za 55 točk, od tu lahko gremo v CR in še dodatno najedamo z 2K,K6 ali CR B. WS K je tako hiter, da veliko manj pazlivih igralcev lahko potolčemo že z izvedbo po uspešne 2A ali 2K, saj je dakrat praktično neprekinljiv. Z njim pa lahko presenetimo tudi nekaj bolj pazljivih igralcev, saj zaradi kar velikega dosega pogosto zadane ljudi, ki se po prejetem zadetku umikajo nazaj. Temu sledi CH in nadaljevanje po prej opisanem postopku.

Heh, seveda, do tu vse mega, a spet smo pri problemih Yunsunga - dokler se govoro, kaj vse je lahko, če to in ono, potem je kul. A čim preidemo v konkretne številke ob bloku vidimo, da te vzpodbudne niso sploh. Žal je WS K po bloku nezavidljivih -16/-15 kar je dovolj za garantiran BB protinapad pri skoraj vseh likih, Žangi in celo Nightmareju pa bi znalo omogočati celo đabe 3B. Kar nooočemo.

Ampak kaj češ. To je Yunsung in če ne igramo z miselnostjo "no guts no glory", potem iz nas itak ne bo nič, ker lik enostavno ni opremljen za učinkovito varno igro. Žal. No, naš mamljivo velik zaostanek po ubranjenih udarcih tudi pomeni, da je takrat največja verjetnost, da bo nasprotnik poskušal kaznovati s svojim 3B. Tu pa lahko vedno poskusimo bufferjati še en lep 4A+B. Če bo njihov 3B dovolj hiter, da nas dobi še v okrevanju, jeba, se pač zgodi. Pa še vedno ne bodo imeli CH. Če pa bo njihov 3B že za en frejm prepočasen, da bi bil garantiran (kot sumim, da je Nightmarejev 3B, ako nas poskuša zadeti po ubranjenem WS K), potem wooo-hooo, autoGi žurka. In to je praktično tudi povzetek vse Yunsungove filozofije pri meni - blocking is for pussies. Real men always do autoGI.

----------
Galko: ne vem zakaj, a verjetno si hotel vprašati v drugem threadu - unemu od treh novih likov... Kakorkoli, bom raje poskušal odgovoriti v novi, 2G namenjeni temi, ki jo bom naredil v splošnih strategijah. To, kar je rekel Jabawack, 2G stance-cancel, je le ena izmed več uporabnosti bugov, ki jih sproži komanda 2G in je uporabna pri likih, ki pogosto končajo v stavih. Tisto o 2G post-GI ja malo drugače in še bolj univerzalno.

Macro: Ja, to je to. O obeh prašičjih autoGI-jih od Talim sem nekaj omenil že tukaj: http://pretep.konzole-slovenija.com/forum/viewthread.php?tid=111

Hemmm, glede na to, da je ta thread bolj o Yunsungu kot o drugem (zakaj pa sploh bi komentirali neko Đango!?!? ), bom vse premaknil kar v korejčevo izbico.

[Edited on 25.3.2004 by kekken3]

Prispevek za dva nova monitorja

FRIENDS DON'T LET FRIENDS PLAY ONLINE

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member This User Has MSN Messenger
kerber
Kosmati Medvedek

Posts 664
Registered 18.12.2003
Member Is Offline

Mood: Ice car rider

posted on 25.3.2004 at 22:59 Edit Post Reply With Quote
He he tako je tudi prav bo končno tud korejec deležen pozornosti. 2G bug sem opazu že kr nekajkrat, ampak bolj po naključju kot pa namerno. Stvar deluje tudi izven stava, saj se mi je že večkrat zgodilo, da sem se izmaknil udarcu, ki bi me moral zadeti in je šel navidez skozi mene.

New Topic New Reply