nodrim
--:: T3h h4ck3r ::--      
Posts 1411
Registered 8.3.2004 Location Sevnica & Ljubljana Member Is Offline Mood: Think pink!
|
| posted on 8.7.2009 at 12:51 |
|
|
Dual PCB stick diagrami in debate
Evo, sm naredu novo temo samo za pogovarjanje o povezovanju dual PCB stickov in vsemu kar spada zraven.
Diagrame sem uredil po zapletenosti od najbolj enostavnega do najbolj zapletenega.
Tisti sivi pravokotniki so terminali oz. konektorji poljubne vrste, ker sem prišel na idejo, da bi vse stvari ločil na posamezne module - gumbi in
joystick, Cthulhu, MadCatz, Imp, LED modul in LEDice ...
Komot jih seveda lahko izpustite in kable vežete (lotate) direkt z gumbov na Cthulhu, MadCatz direkt nalotate na Cthulhu itd. itd.
S konektorji bi se dalo lepo oblikovat vsak modul ločeno in jih pol povezat s kakšnimi lepšimi in bolj urejenimi kabli, da ni zmede not, ampak sej, to
je čist po želji ...
1. Diagram z dvema kabloma:

2. Diagram z zunanjim stikalom in enim kablom:

3. Diagram z enim kablom in Imp boardom (notranje avtomatsko stikalo):

4. Diagram z enim kablom in Imp boardom ter dodanim modulom za LEDice (dve različni možnosti):
[/url
]
[url=http://www.shrani.si/f/2J/S5/6r1esMJ/006-dual-pcb-plus-imp-fi.png]Klikni za diagram 4!
Če bi kdo rabil še kej več podrobnosti o katerem koli delu, naj pove, pa bomo počasi dopolnili vse skupaj.

_(\_/)_
\_____/ Bunny pie, anyone?
|
|
|
nodrim
Posts 1411
Registered 8.3.2004 Location Sevnica & Ljubljana Member Is Offline Mood: Think pink!
|
| posted on 8.7.2009 at 15:40 |
|
|
Poenostavil sem še povezave okoli joysticka .. zelo možno pa je tudi, da bo mogoče naredit LED modul celo brez inverter čipov, kar bo mega bolj
poenostavilo vse skupaj .. potem bom lahko naredil malo cheap od cheap vezje za simpl dodat LEDice v kateri koli common ground arcade stick

_(\_/)_
|
|
|
hell
Senior Member     
Posts 549
Registered 11.11.2004 Location Krško Member Is Offline Mood: My big stick own you all !!!
|
| posted on 9.7.2009 at 06:41 |
|
|

|
|
|
nodrim
Posts 1411
|
| posted on 9.7.2009 at 11:43 |
|
|
Zadnji diagram z LEDicami sem še dodatno poenostavil in dorisal obe možnosti za priklop LEDic.
Ko izvem katera je boljša, pa še to posodobim.
P.S.: forum neki jebe pri prikazu slik in pri četrti kr neki čudno parsa vse skupaj. Zato je zraven še ločen link do diagrama.

_(\_/)_
|
|
|
Cpatko
Custom Stick Pimp    
Posts 389
Registered 26.6.2009 Location Koper Member Is Offline Mood: For the glory of 2D games!
|
| posted on 30.10.2009 at 15:54 |
|
|
Vprašanje,
kako je s kombinacijo MC ktuluja in wireless 360 pada, recimo tegale
link
this is 2010 buddy, it autobombs and autoscores, what you get for your Y100 is a flashy graphics show and some ass-rock tunes... controls consist of a
dinnerplate and making fartsounds with your mouth as you drive along.
|
|
|
kekken3
|
| posted on 30.10.2009 at 16:33 |
|
|
Ne gre lahko.
Splošno pravilo je, da če delaš dual mod, greš raje na wired kontrolerje. Najlepše ktulu + madcatz.
V teoriji se vse da, a potem se moraš drkati z različnim napajanjem (ktulu 5 v preko USB, x360 wireless manj - 3->3.5 in preko baterij) pa potem
sinhronizacija in polnjenje postaneta hardkor jajc.
Je pa rešitev, četudi ne povsem elegantna, za dat skupaj karkoli - da vse razdeliš ročno z drobovjem DB25 stikala
kot imam namen tudi sam narediti jaz za svoj multi PCB wireless.
Prispevek za dva nova monitorja
FRIENDS DON'T LET FRIENDS PLAY ONLINE
|
|
|
Xavier
Karakusa Masher      
Posts 1180
Registered 30.9.2006 Location Domžale Member Is Offline Mood: Mimora ftw
|
| posted on 7.4.2010 at 17:49 |
|
|
Hey a mate kakšn posebn način slučajn pr lotanju žic iz x360 borda na cthulujeve tiste A-H pa 1-9 mejhne krogce? ... sm čisti začetnik in če tm kej
zeznm je loh bad ... če je pa treba sam bit natančn se bom pa pač potrudu .. nimam lih najtanjše une naprave tut
sam prašam predn začnem...
|
|
|
Cpatko
Custom Stick Pimp    
Posts 389
Registered 26.6.2009 Location Koper Member Is Offline Mood: For the glory of 2D games!
|
| posted on 7.4.2010 at 18:41 |
|
|
Prvo pravilo lotanja; vedno nanesi lot na obe (ali VSAJ eno) površini, ki jih boš spajal. To pomeni, da mora biti vsaka žička pocinkana preden jo boš
lotal kamorkoli. Podoben princip velja pri lotanju žičk na MadCatza. Tudi na njega naneseš prej lot.
Ok, zdaj pa k tistim malim luknjam na ktuluju (ki že itak imajo cink okoli). Po mojih izkušnjah imaš dva načina kako se boš tega lotil;
1) Žico porineš skozi luknjo in obrneš ktuluja na glavo. Pomaga, če ti kdo pomaga. No, potem samo prisloniš vročo konico ob žičko in daš zraven lot. V
bistvu je bolje, če se konica dotika tudi ktuluja, tako da se bo lot razlezel dol po žici in spojil z lotom okoli lukenj.
2) Drugi način prakticiram zadnje čase. Je boljši, ker ne rabiš pomoči od nikogar. What I do, je da nanesem malo ekstra lota na žico in pustim da
steče dol k izolaciji. Potem samo porinem žičko skozi luknjo, dokler pač ne gre več dalje (ker jo ustavi bula od lota). Sedaj samo prislonim konico k
tej buli, ki se v sekundi razleze po lotu okoli luknje na ktuluju.
Če povzamemo, pri prvem načinu lotaš od spodaj, pri drugem pa od zgoraj. Rezultat je isti, s tem da pri prvem načinu že skoraj rabiš dodatno pomoč
nekoga, ki ti drži ktuluja.
Drugi način je morda za spoznanje manj estetski, toda zalotano je prav tako.
|
|
|
kekken3
|
| posted on 7.4.2010 at 19:05 |
|
|
Also, če slučajno karkoli zasereš na teh malih luknjah (1-9, a-h), ni še nobene panike, ker v bistvu imajo te luknje iste kontakte kot tisti veliki
placi za zaviti žico notri. Tako da v najslabšem primeru, bi lahko vse žice nesel direktno v glavni kontakt in jih tam spojil skupaj z žicami, ki
gredo naprej na gumbe/ročko.
|
|
|
Cpatko
Custom Stick Pimp    
Posts 389
|
| posted on 7.4.2010 at 20:12 |
|
|
Težko zajebeš tam pri luknjah. Tudi če moraš odlotat celotno žico, in imaš luknjo polno lota, so še opcije.
Ena je uporaba suckerja (kaj jaz vem kako se mu reče), oziroma pumpice, ki povleče lot ven. Prej ga seveda segreješ.
Če suckerja nimaš, še ni konec sveta. Dodaj malce ekstra lota na konec žice in prisloni vse skupaj k zafilani luknji. Potem samo segrej zadeve in
ekstra lot na žici se spoji z lotom v luknji.
Žica včasih tako sicer ne gre skozi luknjo, ampak spoj drži enako.
this is 2010 buddy, it autobombs and autoscores, what you get for your Y100 is a flashy graphics show and some ass-rock tunes... controls consist of a
|
|
|
ASRMare
Member    
Posts 168
Registered 28.3.2009 Location Ljubljana Member Is Offline Mood:
|
| posted on 2.9.2010 at 10:49 |
|
|
Imam eno vprašanje.
Bo tale xbox360 pad ok za povezavo (dual pcb) s cthulhujem ? Nikjer tudi ne vidim, da bi pisalo kje, da je common ground controler.
Link:
http://www.gameseek.co.uk/pd/Xbox-360ew0zuhq2c4u/
Madcatzov (tiste, ki smo jih skupaj naročali) nikjer ne najdem na netu oz. jih nimajo na zalogi. Zato sem našel tega. Sicer pa, če ima kdo še kakega
madcatza na zalogi, odkupim takoj.
lp,
Gouken
[Urejeno 2.9.2010 od ASRMare]
|
|
|
Cpatko
Custom Stick Pimp    
Posts 389
|
| posted on 2.9.2010 at 11:38 |
|
|
Zanimivo, Datel. Saj verjetno je bilo samo vprašanje časa kdaj bo še nekdo začel zobat Madcatzovo potico.
Nimam pojma, mogoče je kdo na SRK že kaj testiral. Za Madcatze pa poglej na eBayu, jaz jih tam vedno najdem.
edit
http://shoryuken.com/f177/datel-wildfire-controller-pcb-234742/
[Edited on 2.9.2010 by Cpatko]
|
|
|
kekken3
|
| posted on 2.9.2010 at 12:34 |
|
|
Evo, tu je izveda multi-PCB kabla by ITA glavni padhackz0r M K L
Ni, kaj, fant ima rad clean job.
Saj, po funkcionalnosti je isti kot moj kabel s štirimi žicami. Samo da je ta neprimerno lepši in izdelava kot tovarniška (sigurno po tudi po
kvaliteti), moj pa nek krhek v neki plastični gnili made in YU škatli pred razcepom na več kablov.
Pač, trik je samo ta element nekje zbrskat in ubavit.
[Edited on 2.9.2010 by kekken3]
|
|
|
ASRMare
Member    
Posts 168
|
| posted on 2.9.2010 at 12:35 |
|
|
http://www.meijer.com/s/mad-catz-xbox-360-gamepad/_/R-30517?cmpid=CASEM
Je tale ok ?
|
|
|
kekken3
|
| posted on 2.9.2010 at 13:04 |
|
|
To so ti, ki jih navadno hackamo, ja. S tem, da imajo ti eno proizvodno serijo, v kateri pa so padi NON common ground, kar je fail za multikonzo. Ok,
veliko večja šansa, da boš dobil takega, ki je coomon ground, samo spet, sem jaz že na 3 non commone nagazil.
Kar jaz priporočam je, da se izbrska tiste Madcatz official SF4 pade za čimnižjo ceno. So lahki za hackat, so vsi sigurno common ground in povrhu
imajo čisto vse gumbe digitalne, tako da ni zajebancije s hackanje triggerjev.
[Edited on 2.9.2010 by kekken3]
|
|
|
Cpatko
Custom Stick Pimp    
Posts 389
|
| posted on 2.9.2010 at 13:52 |
|
|
Mmmm, res elegantno tole od italijana.
|
|
|
drobizhek
Beast from the east      
Posts 1464
Registered 27.6.2007 Location Jayoku Houtenjin Member Is Offline Mood: Ouroborous
|
| posted on 2.9.2010 at 16:31 |
|
|
quote: Originally posted by Cpatko
Mmmm, res elegantno tole od italijana.
italijani smrdijo
no-trol: nice shit
[<O>]
Brazil baby
|
|
|
Cpatko
Custom Stick Pimp    
Posts 389
|
| posted on 2.9.2010 at 21:27 |
|
|
Ej..kaj pa če bi hotel imeti RJ45 in S-video hkrati? Torej en kabel, ki se lahko vseeno detacha.
To pomeni, da bi moral s-video kabel zvezati z RJ45 konektorjem, right?
Jel to moguče?
|
|
|
nodrim
Posts 1411
|
| posted on 3.9.2010 at 17:15 |
|
|
povežeš lahko karkoli, samo da je v obeh dovolj žic ... ostalo so itak samo konektorji, ki jih daš gor kakršne hočeš ...

_(\_/)_
|
|
|
kekken3
|
| posted on 4.9.2010 at 17:42 |
|
|
Ja itak. S-video je bil le tedaj ena moja ideja, ker je bil prvi kabel z osmimi žilami, ki mi je padel na pamet, a potem sem itak ugotovil, da
obstajajo tudi lan kabli, ki so bolj mehki od običnih (morajo biti pač pletene a.k.a. stranded žice notri) in je to to. Gotovo ful cenejše in lažje za
dobit od S-videa.
|
|
|
ASRMare
Member    
Posts 168
|
| posted on 6.9.2010 at 10:53 |
|
|
Kar se tiče nabave xbox pada, je bil na koncu naročen madcatzov fight pad za 20 USD, ki je common ground in še vse knofe ma digitalne. Kaj bi še hotel
lepšga
lp,
Gouken
|
|
|