kekken3
|
| posted on 13.5.2004 at 01:53 |
|
|
Tekken 5
Ok, odrežimo kakec in preidimo takoj na to, kar je novo... Hmm, v bistvu zaenkrat še ni znanega nič konkretnega o borilnem sistemu, razen najave
neposvečenim igralcem sicer zanemarljive novosti v nadzoru, ki pa bi znala tudi zelo radikalno spremeniti potek igre - a o tem na koncu, ker vas
verjetno sedaj bolj zanimajo slikice.
Štorija
Ah, pa smo že na bolj trivialnih zadevah. No, štorija uradno še ni znana, a po uvodu sodeč se bo peti tekken nadaljeval tam, kjer se je končal četrti.
Kakor je pri Namcu in seriji Tekkena v navadi, se bo pri oblikovanju nadaljnega zapleta bolj podrobno upošteval konec enega izmed likov v predhodnem
poglavju, medtem ko se bodo zaključki ostalih upoštevali manj, ali pa se sploh ne bodo - po potrebi pač. Uveljavljeni finale je tokrat kajpak Jinov.
Za tem, ko se v templju Hon Maru znajdejo vsi trije člani najbolj ljubeče družine na svetu - dedek Heihachi, oče Kazuya in vnuk Jin ter po medsebojnem
obračunu za spremembo prvič ne pomečejo drug drugega v prepad / v žrelo vulkana / ven s helikopterja v letu. A glej ga zlomka, prvič, ko nobeden član
vesele družine ne ubije sorodnika, se v tempelj z bližnjega zračnega plovila izstreli armija Jackov.
Ti po krajšem boju Heihachija ujamejo in se z njim razletijo.
Jin je že odletel stran, Kazuya pobegne, na sceno pa stopi sumljivi vodja akcije, ki po radiu raportira: "Heihachi je mrtev!"
Novi liki
Kdo točno izmed mnogih sovražnikov Mishima imperija (Zaibatsuja) je to akcijo izpeljal, se še ne ve, a kaj kmalu izvemo, da je prej omenjeni sumljivi,
Wesley Snipesu v filmu "Blade" na moč podoben vojak tudi eden od treh novih likov v igri.
Ime mu je Raven in čeprav to po videzu ni glih samoumevno, naj bi kot tehniko uporabljal ninjitsu, njegov repertoar pa po dosedaj videnem vsebuje
mnogo spektakularnih udarcev z nogo.
Drugi novi lik je Feng Wei.
Nenavadno masivni, živopisano oblečen Kung Fujevski menih se, vsaj po uvodu sodeč, petega Tekkena udeleži, da bi maščeval smrt učitelja, ki bi znala
biti posledica prej omenjene eksplozije templja. Ha, če bi model vedel, s kom bo imel še vse opravka, bi verjetno raje odločil spisati legalno tožbo.
No, a ker je to Tekken, kjer je vsak razlog dovolj dober, da se udeležimo turnirja in se spopademo z medvedi, profesionalnimi morilkami, vesoljskimi
ninđami, vojaškimi roboti, psihopatskimi kiborgi in samim hudičem, bo to čisto kul.
Tretji bojevnik je, kot pač trendi v borilnih igrah vse bolj narekujejo, na videz nič kaj močno dekle Asuka Kazama.
Fanboyi tekken štorije, obupajte. Ker je Tekken 5 časovno postavljen takoj za dogodke po štirici, to nikakor ne more biti hčerka Jina in Xiaoyu, je
zaradi mnogih udarcev in splošne tehnike, ki si jo deli z Jun (seveda, poleg enakega priimka) zelo verjetno kar njena sestra. Juhej, ker nesrečnega
Jina že dovolj niso tepli dedek, oče, mama, simpatija in njen trimetrski panda, je morala ubožcu priti razbijat škatle sedaj še tetka. Ah ja, težko je
danes biti glavni lik videoigre.
Ostali liki
Ker je Namcovo predhodno eksperimentiranje z odstranjevanjem starih uveljavljenih likov med igralci poželo več kritik kot pohval, so se pri snovalci
Pac Mana tokrat odločili, da da bo Tekken 5 obdržal veliko večino, če že ne kar vse like iz štirice.
Tako se že na podlagi prvih slik in posnetkov potrdimo prisotnost naslednjih likov:
Kazuya Mishima
Lee Chaolan
Yoshimitsu
Jin Kazama
Ling Xiaoyu
Bryan Fury
Nina Williams
Paul Phoenix
Steve Fox
Craig Marduk
Christie Monteiro
King
Marshall Law
Julia Chang
Hwoarang
Lei Wulong
To pomeni, da je skok v naslednje poglavje zagotovo uspel vsem z izjemo Heihachija, ki naj bi ga razneslo, nekarizmatičnega Combota, ki ga verjetno
tudi nihče ne bo pogrešal (hočemo Mokujina!) in pa medveda Kume. No, slednji se na srečo pojavi čisto na koncu posnetka - veselo plešoč med pingvini,
kar da vsem ljubiteljem kosmate boksarske vreče dobro upati.
Na seznamu likov, ki se bodo vrnili iz prejšnjih delov, je zaenkrat le Jack. Njegovo odsotnost v štirici s(m)o Namcu zelo zamerili vsi ljubitelji
velikih, nerodnih in močnih likov, saj ne Kuma ne novoprišli Marduk nista uspela zapolniti njegovega mesta. Vrnitev priljubljene ubijalske konzerve je
zatorej vsekakor hvalevredna poteza.
O vseh ostalih in morebitnih skrivnih likih se zaenkrat ne ve še nič, a glede na to, da Kuma ni bil predstavljen v slikah z igre, pa bo po posnetku
sodeč verjetno kljub temu v igri, ni rečeno, da se poleg Jacka ne bo vrnil še kdo od starih znancev.
Predstavitev
Grafična podoba igre zaenkrat še zgleda še ne zgleda prav radikalno nadgrajena, a dejstvo je, da se že nad vizuelno kvaliteto štirice ni bilo mogoče
kaj dosti pritoževati. No, vsaj malo pa se sta se spremenila ambientacija borilnih aren in stil likov. Arene se tokrat iz urbanih, resnobnih okolij
štirice spet selijo na bolj naravne scenarije, s prelepim rastlinjem, živopisanimi sončnimi zahodi in sploh bolj evokativnimi temami.
Splošen vtis, po ogledu slik potrjenih likov in njihovega dizajna je tudi pozitiven, saj se jih večina iz morda malo preveč šminkerskega videza
štirice počasi vrača h koreninam. Seveda so mnogi še zdaj živo pisani in dokaj načičkani, a skupno vzeto se večina likov prijetno vrne na priljubljeni
videz iz delov pred štirico.
Slike
Sledi lepa serija slik iz igre. Kot je na večini njih opaziti, so borilne arene tako kot v štirici tudi tu omejene z zidovi, je pa še vprašanje,
koliko in ali sploh bodo med bojem prisotne ostale ovire.
Move Buffering
No, če sedaj preidemo k bolj "resnim zadevam", bi lahko rekli kaj o edini do sedaj znani spremembi v igralnosti igre. Prvič naj bi Tekken
v celoti podpiral t.i. move buffering - pojem, že domač igralcem Soul Caliburja in Virtua Fighterja, bi najlažje prevedli v "predvstavljanje
potez". To pomeni, da ima igralec v zadnjih nekaj stotinkah praviloma vsake animacije svojega lika možnost, da vnaprej vnese ukaz za naslednjo
potezo. Taka mehanika kot prvo olajša izvedbo udarcev, kot drugo pa omogoča igralcu, ki dobro ve, kaj dela, da lahko več zaporednih udarcev vedno
izvede enega za drugim na optimalen način - torej brez kakršnekoli izgube časa; do katere pa neizogibno pride, če move bufferinga ni in smo primorani
ukaz za udarec vnašati šele takrat, ko je naš lik v popolnoma nevtralnem stanju. Prav odsotnost move bufferinga pa je od nekdaj zelo zaznamovala
napredno igro v Tekkenu, saj so najmočnejša žongliranja in najboljši udarci bili zares dostopni le igralcem, ki so veliko časa vložili tudi v razvoj
manualnih spretnosti. In četudi to pomeni, da tudi z odličnim teoretičnim znanjem veliko kombinacij verjetno ne bomo uspeli nikoli izvršiti, nam
nasprotno, težka kombinacija, ki jo natreniramo in obvladamo, pusti izjemno zadovoljstvo, predvsem zaradi občutka povezanosti igre z našimi
sposobnostmi, ki ga bo zagrizen Tekkenaš zaman iskal v zadnje čase tudi bolj čislanih serijah, kot je npr. Soul Calibur.
A prehod iz sistema, ki ne uporablja move buffering na sistem, ki ga, lahko ima tudi radikalne posledice na način, kako se igra igra. Tekken je kljub
odsotnosti move bufferinga od nekdaj bil igra, ki je na višjem nivoju bolj kot katerakoli druga temeljila na natančnem poznavanju frejmov, oziroma s
frejmi (torej s šestdesetinkami sekunde) izražene hitrosti udarcev. Posvečen igralec, oborožen s takim matematičnim poznavanjem igre lahko tako vedno
ve, za koliko časa je po določenem neuspelem udarcu odprt nasprotnik in tako vedno izbere najboljši možen udarec, ki bo še tako hiter, da bo
nasprotnika zagotovo zadel. To v kratkem pomeni, da če je udarec v okrevanju po zgrešenem poskusu tako slab, da ga nasprotnik lahko nato z matematično
gotovostjo kaznuje z zelo močnim udarcem ali neubranljivo kombinacijo, potem tak udarec, katerega uporabo se nato definira kot "nevarno",
izgubi večji del uporabnosti v naprednejši igri. To pa v praksi žal lahko pripelje (in je že večkrat poprej pripeljalo) do tega, da v partiji dveh
mojstrov izmed stotin prelepo animiranih in spektakularnih udarcev na voljo vsakemu liku pride do izraza le tistih nekaj deset potez, ki jih glede na
čas ranljivosti po zgrešenem poskusu lahko uvrstimo med "varne". To škodi pestrosti in privlačnosti igre, hkrati pa to ponavadi pripelje
tudi do razkola v uravnovešenosti likov, saj bodo najbolj "varni" liki povečini tudi najboljši.
Šele sedaj lahko prikažemo buffering. Čeprav so, kot rečeno, tudi dosedanji Tekkeni že veliko temeljili na frejmih in natančnem kaznovanju
nasprotnikov, je za ohranjanje pestrosti vedno skrbel prav borilni sistem brez move bufferinga, saj je tudi za najbolj spretne igralce natančno
izvajanje udarcev brez izgube frejmov med vnašanjem ukaza nemogoče. S tem je sistem sam poskrbel, da tudi najboljši igralci niso mogli vedno kaznovati
vsega, nasploh pa je bilo pri na videz monotonih in ponavljajočih žongliranjih pogosto prisotna zelo zanimiva komponenta reskiranja, ki tudi najbolj
natrenirane igralce postavlja pred težko izbiro med lahko izvedljivim udarcem, ki pa naredi manjšo škodo in močnejšo potezo, katere izvršitev pa se
lahko zlahka ponesreči že zaradi zelo zahtevne izvedbe. Ker pa move bufferingo omogoča izvajanje potez tako, da se lahko ukaz za naslednji udarec v
celoti vnese med animacijo predhodnega, te pa se nato izvede brez izgube frejmov, zna tudi pestrosti na račun težavnosti izvajanja udarcev biti
občutno manj.
No, to so zaenkrat le tehnične predpostavke, ki se nanašajo na edino konkretno spremembo v sistemu, ki je bila do sedaj navedena s strani razvijalcev.
Pa še tu bi znalo biti mnog stvari na koncu narejno tako, da bo končni izdelek vseeno dober. Morda bo move buffering omejen ali pa izklopljen za
določene udarce (to obstaja tudi v SC2, kjer nekateri udarci, ki se jih sicer da bufferati, pridejo hitreje ven, če jih tempiramo točno), kombinacije
ali žongliranja, nasploh pa se nima smisla kaj preveč sekirati zdaj. Raje zaupajmo Namcu, da da bo najavljeno spremembo znal izkoristiti in izpiliti
kolikor se bo pač dalo, da bo ta igralnosti Tekkena pridodala veliko več, kot odvzela.
(in seveda, da ne bo kdaj treba videti sosedovega mulca, ki nam po prvem dnevu zafrkavanja z igro dela EWGF x 3
  )
Movie? Hell yeah!
No, za konec, ker ste bili tako pridni, da ste prebrali vse do tu (ali pa ste bili tako zviti, da ste najboljše šli iskat na konec), dobite tukaj
posnetek predstavitve z E3ja.
http://x4tm0.altervista.org/E3/tekken5_e32k4_vidcam.zip
Uživajte, vsak dan pa ne pozabite pomoliti za to, da bo Tekken 5 nekaj tako superiornega, kot si ta že deset let trajajoča saga tudi zasluži.
Prispevek za dva nova monitorja
FRIENDS DON'T LET FRIENDS PLAY ONLINE
|
|
|
1muvwndr
T3h stick crafter       
Posts 1174
Registered 17.12.2003 Location Koper Member Is Offline Mood: Wavedash is overrated
|
| posted on 13.5.2004 at 09:51 |
|
|
Hm. Po slikah sodeč, so Jinu "odlepli" tatoo iz desne roke, Paulu pa na isto roko dodali škorpijona. Bryan je ostal isti, čeprav naj bi po
zgodbi iz T4 dobil novo telo. No, vsaj pleničarja Heihachija ni več. Ta naj bi že v T4 imel 80+ let...
I can't use something that I can't abuse.
|
|
|
1muvwndr
T3h stick crafter       
Posts 1174
Registered 17.12.2003 Location Koper Member Is Offline Mood: Wavedash is overrated
|
| posted on 13.5.2004 at 11:25 |
|
|
Aja, kdo/kaj je tista stvar na zadnji slikici? Spet kaka nadnaravna beštija tipa Ogre/True Ogre/Devil v prejšnjih Tekkenih???
|
|
|
Galko
GOD OF CHEESE      
Posts 1137
Registered 17.12.2003 Location Ljubljana Member Is Offline Mood: Failing at piano drumming, wooho
|
| posted on 14.5.2004 at 10:14 |
|
|
...kaj pa tisto, da se bo dalo buffrati v tekken5?
Ko sem igral 3jko v bistvu sploh nisem opazil, da se ne da buffrati... ...v bistvu takrat sploh še nisem vedel, kaj pomeni "buffer"
Kateri liki pa bodo pridobili z buffranjem? Kakšen King/Marduk, ko bodo lahko buffrali mighty mete?
|
|
|
kekken3
|
| posted on 14.5.2004 at 10:23 |
|
|
Hah, Yoshimitsu je očitno redno obiskoval fitness. Sicer je pa njegov dizajn iz T3 tako superioren, da bi bilo res škoda, če ga nikoli ne bi vsaj
delno (kot je tu) reciklirali.
Glede ostalih Ogrejev, jaz upam, da jih tudi ne bo, ker nek lik, ki ima najboljše udarce od vseh ostalih mi enostavno smrdi. No ja, kot Necrid.
|
|
|
Galko
GOD OF CHEESE      
Posts 1137
Registered 17.12.2003 Location Ljubljana Member Is Offline Mood: Failing at piano drumming, wooho
|
| posted on 14.5.2004 at 10:55 |
|
|
Zakon raport, Kekken!!
Kdaj pa kani špil iziti, in za kere konzole? Če jaz prav razumem, špil še na japonskih avtomatih ni izšel... ...kar pomeni, da bo NTSC/PAL verzija
prišla na konzole čez recimo 2 leti!?! 
|
|
|
kekken3
|
| posted on 14.5.2004 at 14:18 |
|
|
quote: Originally posted by Galko
Zakon raport, Kekken!!
Kdaj pa kani špil iziti, in za kere konzole? Če jaz prav razumem, špil še na japonskih avtomatih ni izšel... ...kar pomeni, da bo NTSC/PAL verzija
prišla na konzole čez recimo 2 leti!?!
Po ogledu filmčka se mi igra zdi že v dokaj naprednem stanju, pa tudi najavljena je bila za relativno "kmalu". Za avtomate naj bi izšla
proti koncu tega leta (no, vsaj v zadnji četrtini), za konzole, ki pa tako kot za vse druge velike "arcade" firme tudi za Namco dobivajo
vse večji (če ne kar prevladujoči) tržni pomen, pa je konverzija najavljena za bolj zgodnji del leta 2005. Mimogrede, je zanimivost ta, da so Tekkeni
za konzole vsi izhajali v enakih terminih:
- JAP/NTSC različica MARCA
- USA/NTSC različica SEPTEMBRA
- PAL različica tako pof**ano POZNO, da sem jaz moral v glavnem importai, modati in kaj jaz vem kaj še, da se mi ni od čakanja strgalo...
Znalo bi biti, da bo tako tudi tokrat.
zanimivo bo še glede formata. Namco ni najavil izrecno PS2ja, pa tudi grafika bi znala biti kar močan zalogaj za Sonyjevo mašino. Ne vem, jaz imam
občutek, da bo multiformat (kar bi se nenazadnje Namcu tudi veliko bolj izplačalo), če bodo Namcu dosedanji dogovori o Tekken ekskluzivah s Sonyjem to
dovoljevali...
quote: Originally posted by Galko
...kaj pa tisto, da se bo dalo buffrati v tekken5?
Ko sem igral 3jko v bistvu sploh nisem opazil, da se ne da buffrati... ...v bistvu takrat sploh še nisem vedel, kaj pomeni "buffer"
Kateri liki pa bodo pridobili z buffranjem? Kakšen King/Marduk, ko bodo lahko buffrali mighty mete?
Hja, zelo zanimivo bo videti, na kakšen način in kje vse bo Namco buffering implementiral, a dokaj jasno je, da če bi v dosedanjih Tekkenih obstajal
tak buffering kot v SC2, potem bi Mishime, s svojimi noro hitrimi in pri bloku frame advantage puščajočimi (E)WGFji (f,N,d,d/f+2) bili še stokrat
superiornejši, kot so že itak bili. Dejansko pa so bile Mishimam že v štirici malo pristrižene perutničke in (E)WGF ni bil več tako grozen, saj je
vrgel v zrak le ob counterhitu, tako da tudi z bufferingom ne bi bil tako grozno krut kot v Tekken Tagu in predhodnicah. Še vedno pa hitro izvajanje
(E)WGFja in vseh z njim povezanih potez (crouch dash => wave dash, lightdash, snake dash) postane nekaj zelo hudega, ko se vse da vstavljati
vnaprej. A to bo Namco gotovo upošteval.
Glede ostalih likov, nisem nikoli preveč mislil, a gotovo bodo profitirali liki z dolgimi juggli, kjer je potrebna velika natančnost izvedbe, da ti
sploh primejo - recimo že tako zelo močna Julia. Bufferanih f,f+1 bi bilo enostavno preveeeeeč.
No, a to so vse špekulacije, osnovane na predstavi Bufferinga v sedanjem Tekkenu. Namco lahko čez noč ukine mnoge udarce, doda nove in
spremeni/popravi hitrost, recovery, step/TC ali juggle-lastnosti mnogih udarcev, pa bo že vse čisto nekaj drugega. Boh bomo videli. Zaenkrat pa se mi
bolj zdi, da bi Bufranje, kot si ga predstavljamo igralci SC2, v Tekkenu še bolj pomagalo hitrim, poke-happy likom. In od tod v bistvu praktično vsa
moja že v napovedi izražena "skeptičnost" glede tega...
No ja, bomo videli. Upajmo, da bo zadeva na koncu izpadla dobro, pa makar če se bomo branili z gumbom G. Ok, ne toliko...
|
|
|
kekken3
|
| posted on 14.5.2004 at 22:16 |
|
|
High Res trailer - navalite, dokler ga ima dobri človek še na serverju.
http://x4tm0.altervista.org/E3/tekken5HR.mov
|
|
|
Galko
GOD OF CHEESE      
Posts 1137
|
| posted on 14.5.2004 at 23:43 |
|
|
hehe, zakon...
Sicer me je pa že prijel hype in moram reči, da prav komaj čakam T5, čeprav mi T4 in TTT niso všeč. Če bo grafika huda in premikanje ne več tako
leseno (ne me ubit za to izjavo), ga komaj čakam - na izpiljen igralni model in spektakularnost itak gledam kot na nekaj samoumevnega, saj ga dela
Namco
Aja; vsaj pri tem mi ne bo treba toliko "pimpati" kot v SC2; od prijatelja starejši brat je naravnost usekan na vse tekkene. Prav rad bi
ga enkrat zvlekel na kak naš session, da se pomeri proti vam, Primorcem. Tip dejansko še nikdar ni zares pošteno izgubil (bil 0wnan), pa je igral tudi
že s pravim Korejcem (uau, ker car, kar s "pravim" Korejcem je igral ). Če ne bi bil tako prekleto živčen in agresiven (in zeloooo
rasističen) bi ga takoj pripeljal Tako pa res ne bi rad, da se skoraj dva metra (1,95) velika gorila dere in pizdi na folk, ki ga prvič vidi...
No, po drugi strani ste pa itak že navajeni 
|
|
|
kekken3
|
| posted on 18.5.2004 at 16:48 |
|
|
Hehe, sem prav vesel, da je tudi kakšnega ne-tekkenaša "prijel" Hype. Sicer pa ne bi bilo dobro, če bi imel preveč lažnega upanja za
prihajajočo igro. Tekken bo vedno Tekken, če ne ne bo to to. Premikanje bo zate zelo verjetno še kar leseno v primerjavi s SC2 (kljub temu, da je v
resnici premikanje na taktični ravni v Tekkenu veliko bogatejše kot v SC2). Glede ostalega, seveda bo igra izpiljena, a vprašanje, v katero smer. Jaz
osebno močno upam, da bi po tempu igre bil nek miks med Štirico in Tagom, kjer bi igra od Taga povzela pomen na razdalji med likoma, s štirice pa nove
udarce in splošne tweake, a hkrati odpravila prenizek recovery najhitrejših udarcev. Vseeno pa ostajam mnenja, Galko, da bi ti kot igralcu Cervantesa
in JF-fanu moral pri Tekkenu sesti prav sistem velikih, močnih, a tehnično zahtevnih kombinacij in potez. Prav v zadnjih časih sem spet malo v
Tekkenu, saj občasno vržemo seansico ali dve z bando iz Izole, in ko sem po dolgem obdobju izključno Soul Caliburja ponovno začel igrati Tekken, so je
bilo tisto, kar me je v igri tako fasciniralo prav natančnost, ki je potrebna, da v igri izvedemo to, kar res hočemo. Mislim, saj ne, da je vse
prekleto težko (sicer tudi), a kar me je res navdušilo je splošna natančnost, ki je potrebna za igranje igre. Bufferja se lahko petkrat manj stvari
kot v SC2, in v boju dveh dobrih igralcev praktično vsaka stvar, ki jo hočemo narediti, postane za tipičnega SC2 igralca zahtevna kot kak BT JF. A
taka natančnost pogosto pomeni tudi bogastvo možnosti, saj je, čeprav igra kot celota še bolj kot SC2 temelji na frejmih, je za razliko od SC2 za
natančno uveljavljanje frejmov potrebna tudi velika natančnost izvršitve. Ni lepšega, kot zavestno napadati, kadar smo sicer v frame disadvantageu in
se naj matematično ne bi prav izšlo, pa recimo vseeno napademo in računamo, da bomo nasprotnika nabili po zaslugi boljše eksekucije udarcev. To je
recimo aspekt, ki ga v SC2 skorajda ni. Mislim, je, a je pred njim še veliko, bolj pomebnih faktorjev, ki bolj pidonese k zmagi enega ali drugega
igralca. Pač, ne more se imeti vsega in zato tudi obstaja več pretepačin, brez da bi ena zamrla in druga popolnoma vladala. Tudi zato Tekken še vedno
seka in kar ne morem se nehati slinit za petico.
Poleg tega pa bi ti pri Tekkenu itak bilo kul tudi to, da je Kerber od nekdaj bil tudi Tekkenaš in tudi, posebno glede na to, da ni imel take
kompeticije kot mi tu dol, zelo dobro znajde. Ta bi gotovo z veseljem pristal na kaki seansi (in te seveda nalomil ko prasca; a kaj, dobre nasprotnike
vedno rabimo).
--------------------------------------------
Glede tvojega kolega.. huh, kul. Če bo hotel, mu zaradi mene lahko komot rečeš za kakšno naslednje srečanje, da pride pogledat mimo, če hoče izgubiti
svoj status nep00wnanosti. No ja, vsaj da malo vidimo, kakšna je situacija.
Ajde no, sicer je lahko tudi dvometrska, agresivna, rasistična gorila, a glede na to, da dobri igralci ne rastejo glih na vsaki veji, bi mu vseeno dal
šanso. Če bo bumbar in/ali bo tepen ko prasec (vsaj virtualno), se itak tudi sam ne bo nikoli več pojavil. Če pa je zares dober igralec, kot zveni, pa
bo že kul.
[Edited on 18.5.2004 by kekken3]
|
|
|
1muvwndr
T3h stick crafter       
Posts 1174
|
| posted on 18.5.2004 at 18:01 |
|
|
Mah, jaz se strinjam, T5 naj bo (uspela) mešanica TTT in T4. Predvsem pa naj še enkrat popravijo hitre udarce po principu high risk = high reward.
Nočem več gledati unpunishable EWGFjev (posebej pri TTT). Mislim, udarec, ki je mid, launcher brez CH-ja, TC, pusti frame advantage pri bloku, in še
kaj drugega -
|
|
|
noobslo
Junior Member   
Posts 91
Registered 7.3.2004 Member Is Offline Mood:
|
| posted on 28.5.2004 at 16:49 |
|
|
Videti je res slastno, čeprav se meni Tekken borci nikoli niso dopadli. Sploh ne v TTT, kjer je bilo nekaj tudi prav nagravžno neumnih. Ampak kar se
tiče igralnosti, bo pa T5 očitno res za vse pet prstov obliznit.
Mortal Kombat Deception..mwahaaahaha...
|
|
|
slovenec
Bugmaster    
Posts 443
Registered 30.4.2004 Location Izola Member Is Offline Mood: Mitsu is dead
|
| posted on 28.5.2004 at 17:14 |
|
|
jaz bom ziher špilal s tistim boksarjem... pojma nimam kak mu je ime, saj o tekkenu vem tolko kot o baletu
|
|
|
kekken3
|
| posted on 31.5.2004 at 12:36 |
|
|
Ok, ker sem čisto socialen z web placom, sem moral pobrat dol uploadane Tekken 5 slikce, da sem lahko spravil na net zadnja dva filmčka. 
Bodo pa spet gor kasneje, zato ne se čudit, če je vse belo.
Glede Tekkena 5 pa...
Good good news.
Razširile so se govorice, ki prihajajo z zelo blizu korita, da je, kakor smo mnogi že itak predvidevali, Hihachi še vedno notri. Šušlja se tudi o
raznih bruhanjih ognja in laserjih, kar bi znalo zrajcati vse fane Ogreta in Devila (Boris goes alelujah).
Še bolj zanimivo, močne govorice so tudi o vrnitvi Anne in, 1muvwndrjevega ljubljenčka, Brucea! w00t!
|
|
|
1muvwndr
T3h stick crafter       
Posts 1174
|
| posted on 31.5.2004 at 15:15 |
|
|
quote: Originally posted by kekken3
Še bolj zanimivo, močne govorice so tudi o vrnitvi Anne in, 1muvwndrjevega ljubljenčka, Brucea!
Wooo! Kickboxing all around!!! Bruce is back!!! 
|
|
|
Galko
GOD OF CHEESE      
Posts 1137
|
| posted on 31.5.2004 at 15:58 |
|
|
Je Bruce mogoče neki zasekamož iz T2? Ne vem kje sem ga že pobral...
Aja, prej sem bil tiho, ko ste vsi tako udriahli čez Heihachija - meni je pa dedi zelo kul in me veseli, da bo v T5 Heck, poleg Paula inu Bryana
mi je bil kar najljubši lik, vsaj v T3.
|
|
|
kekken3
|
| posted on 31.5.2004 at 18:08 |
|
|
Ma saj, pretepačine in med njimi Tekken v prvi vrsti so v odnosih s fani kar čudna zadeva. Ljudje bi radi inovativnost, pritožujemo se nad starimi,
(pre)močnimi usarci in zaporedji, ki jih trpimo že skoraj desetletja (recimo, vsak drug igralec SC2 bi rad videl, da Žanga v naslednjem delu crkne for
goood), hkrati pa po odhodu vsakega lika whinamo, kako škoda je, da ga ni in podobno. Heh, enako bo (če bo) za Heihachija. Meni je itak že ful dosadan
(posebno, ker je tako tečno super-močan v Tagu), a po drugi strani se mi zdi zamalo, da če že nimajo namena kenslat veliko likov (ali pa jih sploh
ne), da pa bodo zdaj glih njega odstranili. Eh, težko je to. Ko je namco dokazal, da ima kreativnost in jajca, da je odstranili veliko likov in jih
nadomestil z novimi v Tekken 4, potem spet ni bilo prav in so mnogi že zato vihali nosove. Mah, zgleda da danes stil velja vse manj. Raja hoče
kvantiteto.
|
|
|
noobslo
Junior Member   
Posts 91
|
| posted on 31.5.2004 at 18:14 |
|
|
Takih primerov je v pretepalkah veliko. Avtorji ubijejo enega izmed glavnih akterjev serije in folk popeni. Nato ga po nekih čudnih poteh ponovno
oživijo. Za Tekkena ne vem, ampak misli, da se Liu Kang po krajši odsotnosti vrača v MK6 in sicer v novi, duhovni obliki. *sigh*
|
|
|
Zombi_Slayer
Junior Member  
Posts 55
Registered 16.5.2004 Member Is Offline Mood:
|
| posted on 2.6.2004 at 18:35 |
|
|
Samo da niso mojga Kinga krepali 
Komaj čakam, da bom spet delal wrestling karafeke z mojo jump-kick-fall and hurt him-mašino Glede Haihacija pa sem vesel da ga niso krepali saj
je nono ultra-kill mašina ki res rastura le da ne bo "spet" premočan!
[Edited on 3.6.2004 by Zombi_Slayer]
|
|
|
kekken3
|
| posted on 28.6.2004 at 23:11 |
|
|
Evo za tiste poznavalce mang, ki jim neki mišičnjaki z velikim vozom na oprsju in neke čudne eksplozije glav po pritisku skrivnih točk niso španska
vas - štorija novega Tekken 5 lika, Wang Feia:
s foruma na strani Tekkenzaibatsu.com:
quote:
Here is another attempt of mine at a story translation. This time Feng Wei is on the menu. Again there are probably some errors so take it with a
grain of salt. Also props to my girlfriend Yuko for helping me with some of the Kanji my dictionary didn't have.
Enjoy.
------------------------------------
Name: Feng Wei
Fighting Style: Chinese Kung Fu
Country of Origin: China
Feng, the master of Chinese kung fu and the man who wants to be the strongest warrior. Since childhood, he trained in Chinese kung fu under his master
“Shin Ken(Godfist)” and strived to be the best. When he became an adult, he was regarded by his fellow students to be the
strongest.
However, his greed for power was too great, and he was prohibited from using his martial arts outside of his dojo. Finally, Feng not wanting to give
up his chance at more power, he killed his respectable master Shin Ken(Godfist).
At that time, he realized that in order to completely restore Shin Ken, the book stolen by Mishima called Shin Ken’s Book of Secrets was
necessary. So Feng embarked on a journey to enter the King of Iron Fist Tournament 5.
conk out,
not playing as Feng Wei, just...
HOPING SHIN KEN WILL BE IN TTT2!!!!
Hm hm hm, Raul? SHIN KEN? HOKUTO SHIN KEN??? To mi deli!!!
Če že ne drugo pokaže, kako se da že zelo kul štorija izvleči direktno iz risanke z toliko "standardnimi kocepti", kot je Kenshiro.
[Edited on 28.6.2004 by kekken3]
|
|
|
noobslo
Junior Member   
Posts 91
|
| posted on 29.6.2004 at 14:15 |
|
|
fist of the north star ???  
To bo moj najljubši lik. Že vidim.
Evo sliko iz legendarne Sega Mega Drive igre - Hokuto no Ken:
http://www.segalife.com/retro/images/megadrive/lbattle2.jpg
EDIT: je bila malo velika slika, pa sem zmanjšal le na povezavo. -kekken3
[Edited on 29.6.2004 by kekken3]
|
|
|
kekken3
|
| posted on 2.7.2004 at 20:50 |
|
|
odprti Tekken 5 beta test že 3-4. julija
Arrrgh, zakaj nisem na japosnekem?
quote:
Namco will unveil a playable Tekken 5 Beta at PlayCity Carrot in Sugamo on July 3rd and 4th.
The event is open to the general public so expect tons of new information to become available over the next few days as Japanese players report their
findings at the location test.
http://www.namco.co.jp/ar/location/loc-list/003/pc-15-sugamo/
|
|
|
kekken3
|
| posted on 4.7.2004 at 14:56 |
|
|
Novosti o sistemu in novih lastnostih udarcev
Prišle so prve reportaže igralcev z open beta testinga:
---- system ----
T5 is much alike T3,TTT than T4,everyone says T5 is kicking ass!
You cannot move till rounds start
the status after being low parried seems a standing position
you can do backdash cancells much as TTT but step forward can reach it easily
there is no wall techroll so far
d+1 is very slow
there is no universal crouch dash on this test version
---- Kazuya ----
he can wave dash
stun on WS+2 can be escaped like TTT
WGF launches on normal hit but it can be punished when guarded,not clear about EWGF
WS+1,2 has a new animation(very short range) and is guaranteed on normal hit but it is punished when guarded
1,1,2 has a new animation like an elbow smash on 3rd hit
hellsweep to new middle punch is added
WGF cannot be connected after F+4 on a ducking opponent?
a new launcher by f,f+2 is added
d/f+1,f+2 is weakend,it cannot ne connected on a crouching opponent
d/b+4 can be punished
b+3 (new move) can gut stun a crouching opponent
d/f+1,b+4(new move) is a new launcher
d/f+1,b+2(new move)
Kazuya got lots of new strong moves,but dont worry,most of them can be punished
---- Jin -----
He looks so so cool!
2p costume is same as T4 but the hood never wears off?
He can wave dash
d/f+3 to hellsweep
2,4 is guaranteed
There is no JFLS anymore
LS on CH can be escaped
He can juggle LS from WS+2
d+4 in Jin's that cheesy combo can be avoided.
He has a backward sway step like Paul's?
He got a new stance
his parry still exists but is not good as T4
---- King ----
He gets an advantage after Giant Swing
Octopus hold which exsited only in T2 is back
He turns around like Julia/Michelle then elbow smash and middle kick(new moves)
---- Yoshimitsu ----
b+1+4 doesnt copy opponents moves , it does damage
new moves with his katana are added
---- Steve ----
f+3+4,2 is not gauranteed after b+1
3+4,b+2 can knock down
he got a new move similar with hworang's u/f+2
straight punch with f+1,hook punch with d+1 while parrying
he can d/b+3 during f+3+4
---- Paul ----
d+4,2 stops when guarded like TTT
d+1 doesnt hit a grounded opponent
d+1,4,2 has been removed
---- Christie ----
She looks very hot everyone says lol
b+3 to 3,3 (new move) is very powerful
---- Lei ----
f,f+2 is same as 1 in tiger stance, very powerful
3 in drunken stance is a new move similar with Bryan's b+3
---- Law ----
2 punches then f,f+3(new move) , kick can be delayed
dragon tail followed by Catapult Kick(new move)
d+4 in BT is a new low attack
and 2 elbow attacks from BT
---- Lee ----
He looks very coooool evryone says
---- Hwoarang ----
1+2 can gut stun on CH
---- Bryan ----
I cannot find something special
---- Nina ----
I cannot find something special other than that she looks very erotic
---- Marduk ----
I cannot find something special
---- Xiaoyu ----
I cannot find something special other than that she looks so cute
---- Asuka ----
She is very similar with Jun
---- Raven ----
2p costume is really a ninja style,like Hanzo in Samurai Showdown
He has some moves that let him disappear like Kunimitsu
---- Feng ----
He is a Paul wannabe?
He has a reversal throw
He has a very similar move with Paul's f,b+1
---- Jack-5 ----
He got P-Jack's d/f+1+2
He has all unblockable hits that Gunajack had
Tekken 5      
|
|
|
Galko
GOD OF CHEESE      
Posts 1137
|
| posted on 6.7.2004 at 01:03 |
|
|
OK, kamorkoli pogledam, na katero koli pretepaško stran, povsod je hype okrog T5. Tale beta verzija je ocitno res povsem zrajcala folk...
...in kar je dokoncno prevzelo in zahypalo mene; slikica vseh likov, ki bodo v T5:
KDAJ TO IZIDE!?!?!
|
|
|
slovenec
Bugmaster    
Posts 443
Registered 30.4.2004 Location Izola Member Is Offline Mood: Mitsu is dead
|
| posted on 6.7.2004 at 09:10 |
|
|
WoW kar 30 likov bo??? scena
kaj pa tisti Panda dela?? a tudi s pando se tepeš al kaj??? pa tam je nek tip ki je ko en HLOD?? wtf
kir je pa tajski boksar?? a , a , a?? slin
[Edited on 6.7.2004 by slovenec]
Kaj pravi študent FDVja diplomiranemu FDVjevcu?
Kokakolo in pomfri prosim!
|
|
|
|