Slovenska pretepaska ranking lestvica

Printable Version | Send to Friend
Subscribe | Add to Favorites
New Topic New Poll New Reply
Author: Subject: Dva nova fajta: Ivy vs Cervo in vs Lizardman
kekken3
Mod-erator

Posts 4511
Registered 13.12.2003
Location Piran
Member Is Offline

Mood: Magnetic!

posted on 31.5.2004 at 12:23 Edit Post Reply With Quote
Dva nova fajta: Ivy vs Cervo in vs Lizardman

Evo, na glavni strani sta še dva fajta. Prvi, (kekken3-Ivy vs Punisher-Crevo), je kar flashy in SS-heavy, zato mi je kul.
Samo škoda, da takrat še pojma nisem imel o izvajanju ST B:6B:4B:6B:4B.

Drugi, proti 1muvwndrejem Kuščar-Možu ni glih neka milina, saj je 1muvwndr imel zelo malo prakse proti Ivy, jaz pa praktično nič prakse z Ivy proti Močeradu, tako da je vse več ali manj streljanje raznih močnih stringov. Seveda, 1muvwndr je v temu nepreklicni kralj in spama 66B+K,A,B like a pro, a na koncu mi ga uspe enkrat zelo hodo nategniti UBjem. No ja, v bistvu je to poleg nifty CS setupa bolj to. Bi'če lepših.

Prispevek za dva nova monitorja

FRIENDS DON'T LET FRIENDS PLAY ONLINE

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member This User Has MSN Messenger
kerber
Kosmati Medvedek

Posts 664
Registered 18.12.2003
Member Is Offline

Mood: Ice car rider

posted on 31.5.2004 at 19:47 Edit Post Reply With Quote
Joj kekken upam, da to res ni vse kar z Ivy počneš, ker mi je kar grozno gledat random 1A+B-je, ki čudežno zadenejo tarčo med sidestepanjem. Ni kaj glede buffranja in 33A-ja vsaka ti čast, ampak njenih najboljših osnovnih udarcev pa sploh ne uporabljaš. Vem da folk Ivy ne pozna tako dobro in da so njeni stringi pošten punishment za vse zgrešene napade. Mislim tip mi dela po 22B-ju K in potem me ponavadi on uči o točkah škode. A je pač veliko boljši, saj bič vzame veliko več kot noga in za povrh Ivy prestavi v SE, kjer lahko delaš B, če se rola nazaj, A+B če se rola vstran, 2A če G vstane. Bodiček 66K_K za random ringoout, mečeš ketne in seveda narediš A,A string. Nekak se mi boljša izbira in če igraš proti Galkotu bo B skoraj vedno zadel.
NIti enkrat nisi uporabil 66A, ki bi ti sam zmagal par iger. 8A+B ti očitno ni všeč in igraš proti folku, ki Ivy sploh ne pozna. 66K sem v akciji videl enkrat medtem ko sem zaman čakal 2A followup, ki je najbolj efektiven Ivyin udarec, saj ga ne bo blokal nihče.
Končno sem videl 8B+K v odgovor na Cervyev teleport, ni lepšega udarca.
Ne resno treba bo delat na osnovah, ampak če bolje pomislim tudi post 4G SS ni slaba ideja. Če bi bil vsaj nerešljiv, saj sem bil proti Slovencu zadnjič resno zafrustriran ko mi je ubranil dva zaporedna, njemu pa nič jasno zakva pizdim. Nodrim se pa itak sklanja, čim je situacija na meji nevarnosti.

View User's Profile View All Posts By User U2U Member
1muvwndr
T3h stick crafter

Posts 1174
Registered 17.12.2003
Location Koper
Member Is Offline

Mood: Wavedash is overrated

posted on 31.5.2004 at 20:00 Edit Post Reply With Quote
Hm, Kekken Ivyjin 8A+B uporablja, ne skrbi. V teh fajtih mogoče ni tako očitno, samo ga uporablja. Jaz sem se ga nekako naučil branit, tako, da se je malo pazil. Sicer pa je Lizardman taka CH mašina, da je joj: če te 6,6B+K, A, B zadane v CHju, pobere skupaj 137 () pik. In ker je faljen 8A+B tak zagarantiran CH, se ga je malo odvadu.
View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member This User Has MSN Messenger
kekken3
Mod-erator

Posts 4511
Registered 13.12.2003
Location Piran
Member Is Offline

posted on 31.5.2004 at 20:06 Edit Post Reply With Quote
Ahaha, hvala za kritiko. To tudi popolnoma sprejemam.
Samo kaj, ko ima Ivy preprosto preveč kul stvari, da bi se v eni igri lahko še z osnovami obremenjeval.

22B jugle sem čisto fušal, a to zato, ker sem se dotedaj navadil delat kar 22B -> 6B8. Nato sem se nekje odločil, da bom začel delati raje standardni juggle postopek (torej to, kar si rekel - ST, A -> SE wakeup), a kaj, ko se mi je vse sfuzlalo in sem potem vsakič falil in dal nogico namesto A. Kako sem slab z Ivy...
V tistem času mi pa tudi 66K -> BT JF 2A še ni bil glih znan. Kot pravi Ivy scrub (pa četudi delam SS postGI ) mi je pa nadkoristni 66A nasploh tak, da če se ga spomnim, ga bom veliko delal in mi bo zelo koristil, če pa se ga ne, pa ga ne bom niti enkrat, jaz pa se bom trudil z drugo krožno bedo, ala AA in kaj jaz vem...
Podoben udarec je tudi 8A+B. Za tega glih ne moreš reči, da ga ne počnem (mislim, da je bil nekajkrat dobro uporabljen v prejšnjem Ivy filmčku), a je zanj spet podobno kot s 66A. Enkrat je, drugič pozabim in raje bufferam SS ko budala. Ahaha, se bo treba lotit enkrat.

Spet pa, kljub vsemu, računaj, da to je Punisher (Sandi). Mnogi so rekli, kako je slab, pa nato spušili proti njemu (ali pa skoraj), ker tip igra čisto čudno. Zadanejo ga stvari, ki nobenega ne bi, hkrati pa si punishan () z nekim 8A+B ali GDR tam, kjer bi se ti vsak skušal braniti. Hehe.

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User U2U Member This User Has MSN Messenger
kerber
Kosmati Medvedek

Posts 664
Registered 18.12.2003
Member Is Offline

Mood: Ice car rider

posted on 31.5.2004 at 20:44 Edit Post Reply With Quote
Mah ja to je res Ivy imam preveč uporabnih udarcev. Kokr tlele nabijam o naprednem igranju, dejansko uporabljam samo nekaj udarcev in to so:

22B, 66B
44B, B, B
6B in 6B+K
66A
1A, buffring SS
3B in 2A+B
66K, BT 2A in 3K ( slednji je dejasnsko zelo dober udarec, saj je TC odličen)
33A
8A+B
8B+K
22K
A, A
2B+K ( ta ketna dejansko ni slaba in ob CH-ju imaš še garantiran 3B+K)

To je praktično vse, če ne upoštevam udarcev iz stanceov. 17 udarcev, kar je v primerjavi z Žango in Nightyem ogromno, a imam vedno občutek, da bi bil lahko bolj raznolik in da ne delam vsega kar bi lahko.
No ja meni ljub je osebno WS B+K Auto GI, ki je za finiš ful zakon udarec. In pa seveda 4A+B Auto GI, ki ga vsake toliko uporabim za matratiranje po tleh. Vedno namreč pozabim na K2, ki je res ultimate move.
Aja nekaj časa nazaj si se pritoževal nad nenagrajenostjo non-CH 3B-ja. Dejansko lahko po njemu narediš samo K2 in pa malce boljši 2A+B, ampak je razlika res malenkostna. Vsega človek pač ne more imeti.

Galko
GOD OF CHEESE

Posts 1137
Registered 17.12.2003
Location Ljubljana
Member Is Offline

Mood: Failing at piano drumming, wooho

posted on 31.5.2004 at 23:27 Edit Post Reply With Quote
Kerber, z vsem spoštovanjem, men je ratalo bad, ko sem gledal posnetke; ne zato, ker "ne uporablja osnov", temveč zato, ker tip tako raztura - preveč, če mene vprašaš (ne vem, če je taka nadrkanost zdava za živčke... že kaj belih mišk, kekken? ).

Je pa res, da ima popolnoma in čisto drugačen stil igre, kot ti. Boljši/slabši - o tem ne bi, saj še nisem igral proti njem, je pa res čisto drugačen. Ti si popolen želva mož in control freak - tepeš s udarci od daleč in ne pustiš blizu, če pa že prideš blizu pa se umikaš/sidestepaš. Iz lastnih izkušenj vem, da sovražim igranje proti takemu nasprotniku, saj ima Ivy dovolj raznovrstnih udarcev, da je ni lahko GIjati, in včasih je res problem približati se ji. Sem že videl par posnetkov na "svetovnem" (sovražim ta izraz) nivoju in dosti folka igra popolnoma isto, le da še bolj abusa 2A... ...god forbid, to šele najeda .

Kekken pa po videnem bolj igra na stil (kako nenavadno) oz. si bolj upa na mid/blizu. In ja, SS/CS buffri so neverjetni in me že malo skrbijo (skviiiik, skviiiiik - boš še malo sirčka, miška? ). Pač ne igra z modrimi kartami, kar je meni bolj kul kot ne (damn Equilibrium! Kje so moji zelenkoti!!! Pička ena, dej kakega creatureja ven, kaj a nimaš jajc al... khkhm, jaz grem spat. ).

Hudi videoti! Props tudi 1muvu (čeprav bolj ali manj pobira zobe )

eL Nin0-Ninj0
Junior Member

Posts 76
Registered 17.12.2003
Member Is Offline

Mood:

posted on 2.6.2004 at 17:46 Edit Post Reply With Quote
Wow, kako noro igraš s Ivy kekken.
Daj mi povej, kako se izvede br00talno foro, ki si jo naredil v 2. rundi proti Lizardmanu, plz.

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Ljud z nasmeškom
Member

Posts 106
Registered 19.12.2003
Location Lj (Štepanjsko naselje)
Member Is Offline

Mood:

posted on 2.6.2004 at 20:51 Edit Post Reply With Quote
proti lizardmanu bi bil jst tko stoučen k dost njegovih napadov sploh ne poznam. Pol pa še to da blokirata dost počasnih udarcev. Moj Astaroth bi trpel. Pa pohvale tudi kekkenu
View User's Profile View All Posts By User U2U Member This User Has MSN Messenger
1muvwndr
T3h stick crafter

Posts 1174
Registered 17.12.2003
Location Koper
Member Is Offline

Mood: Wavedash is overrated

posted on 2.6.2004 at 21:43 Edit Post Reply With Quote
quote:
Originally posted by eL Nin0-Ninj0
Daj mi povej, kako se izvede br00talno foro, ki si jo naredil v 2. rundi proti Lizardmanu, plz.

Evo, hodi v Ivyjin movelist, na sekcijo prijeme. In ko vidiš en prijem, ki ima najprej ogrooomno smernih inputov, si predstavljaj, da je Kekken to naredil v največ 0.5 sekunde!!! Kekken je Buffer-Monster!!!

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member This User Has MSN Messenger
kekken3
Mod-erator

Posts 4511
Registered 13.12.2003
Location Piran
Member Is Offline

posted on 2.6.2004 at 23:34 Edit Post Reply With Quote
Tisto je bil Criminal Symphony (po domače "CS"), bufferan iz 4A+B~G.
Naredimo 4A+B, ga takoj prekinemo z G in kolikor se da hitro bufferamo 376231A+K. Ker bo po končanem 4A+B~G Ivy že v WP (Whip Stance), bo za CS dovolj čisto navaden SS buffer in pritisk A+K namesto A+B. Praktično enako kot po 1A, le veliko bolj hinavsko.

Mimogrede, če se dovolj posvetimo, da znamo izkoristiti vse njegove hi-tech opcije, je 4A+B verjetno Ivyjin najboljši non-poke udarec. Seveda, vsaka stvar ima svoje mesto in uporabo, a 4A+B je nor.

1. Udari MID, krožno in široko
2. Odlično tepe ljudi na tleh
3. Ob zadetku prvega imamo možnost izvesti ne prezahteven 4A+B :B (torej JF), ki bo poskrbel, da bo ves preostal udarec, v katerem Ivy stegne verigo GARANTIRAN in neizogiben. Naredi ogromno škode (tam, okoli 80 točk) in ringouta. Btw, JF lahko vadimo tako, da nastavimo računalnik na guard 2nd hit in delamo. Tajming je, da sitsnemo B kolikor se da pozno.
4. Sicer je tako, da neglede na to, ali po ubranjenem 4A+B naredimo B, [B] ali :B, lahko nasprotnik vselej sidestepa in nas stepe, a tu pride v igro G-cancel. Nasprotnik bo na G-cancel vedno nepripravljen, ker bo njegov primarni cilj jasno izmik naslednjemu B udarcu. To ga naredi izjemno lahko tarčo za naknadne napade - med katerimi je kralj prav CS, ki, poh, poglej poglej, glih dovolj dobro sledi vstran, da zadane tudi nasprotnika, ki po G-cancelanem 4A+B skuša stepati prihajajoči B (to je to iz filmčka).
5. Aja, za vsak slučaj, udarec še autoGI-ja horizontalne napade.

eL Nin0-Ninj0
Junior Member

Posts 76
Registered 17.12.2003
Member Is Offline

Mood:

posted on 3.6.2004 at 23:43 Edit Post Reply With Quote
Meni ne bo nikol jasno, kako se lahko izvede Criminal Symphony zaradi tistih smernih ukazov Meni ne bo nikol uspel
kekken3
Mod-erator

Posts 4511
Registered 13.12.2003
Location Piran
Member Is Offline

posted on 4.6.2004 at 00:05 Edit Post Reply With Quote
Wax on, Wax off, ali po domače, vaja dela mojstra. Noben se ne rodi s Shoryukenom v mezincu. Treba je pač vaditi. Saj tudi jaz nisem nek super ninđa. Ok, lahko mi je lažje, ker že desetletje nabijam pretepačine, a vse je treba trenirat. Štrumf nikoli ni bil Joypad freak, pa je pač šel sistematično v practice vržt 10+ ur, pa se je pač navadil Summon Sufferinga. Tudi Galko se z Just Frejmi ni rodil. Z vajo lahko človek toliko doseže, da si včasih niti ne predstavljamo. Podobno kot z glasbo in glasbili, le da tu ne rabiš posluha, pa tudi veliko lažje je, imo (nihče se ne nauči igrati kitare v 10+ urah ).

No, vedi pa, da se da ukaz za SS lahko naredi tudi na drugačen način, kot je vstavljanje točnih ukazov 376231A+B. Lahko recimo damo najprej 3, nato začnemo s 7 in od tam zaokrožimo smer 789632, nato pa le še 6321 in A+B. Kar kompliciran ukaz zmanjša "le" na tri ločene poteze - 3, 789632 in 6321A+B. No, spet jaz, recimo, kadar potrebujem najvišjo hitrost (za buffering po 4G GI-ju ali iz kakega stringa), izkoristim prakso iz Street Fighterja in Zangiefovih 360°+P & 720°+P udarcev ter naredim še bolj površno, a zato še hitreje: 3 nato do 7 in od tam 789632147896321 kar da skoraj dva polna kroga (malo manj no - 630°). Važno je, da igra prepozna ključne smeri, vse ostale pa bo že ignorirala, tako da bo SS še vedno uspel.

eL Nin0-Ninj0
Junior Member

Posts 76
Registered 17.12.2003
Member Is Offline

Mood:

posted on 4.6.2004 at 00:25 Edit Post Reply With Quote
Ma jazst se zadnje čase posvečam predvsem Astarothu + Xianghua (itak klasika), vse več pa tudi Ivy.

Z Ivy igram takole : uporabljam preproste udarce ( 8A+B, 3B, 1A ), ki jih povežem v zaporedje... torej v tem primeru, kot je napisano v oklepaju. Pa vredu udarec je, v primeru če nasprotnik leži, while running 3B.

New Topic New Poll New Reply